revenire la pagina anterioară
Lansare Program national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului - 2018

Lansare Program national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului - 2018

[12/07/2018]

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a publicat procedura de implementare a programului national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului 2018.
Programul are ca scop stimularea dezvoltării mestesugurilor si a micii industrii din România, întărirea clasei de mici mestesugari si artizani, care îsi desfăsoară activitatea individual sau organizat prin intermediul asociatiilor ori al altor organizatii, si relansarea serviciilor si a produselor realizate de acestia, în special a celor cu specific traditional si de artizanat, precum si promovarea acestor produse si servicii pe pietele nationale si internationale. 

 

Programul constă în organizarea Târgului national pentru artizanat si mestesuguri 2018 pe durata a 3 zile. Târgul va fi organizat de Agenţia pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovarea Exportului (AIMMAIPE) Bucuresti.

În cadrul târgului national beneficiarii eligibili vor putea prezenta produsele proprii (mestesugăresti si/sau de artizanat) si vor putea desfăsura activităti economice în conditiile legislatiei în vigoare. De asemenea, beneficiarii prezenti la târg vor putea organiza la standul propriu pentru vizitatorii interesati sesiuni de ateliere de lucru.

 

Pot beneficia de prevederile Programului operatori economici: întreprinderi mici si mijlocii definite conform prevederilor Legii nr. 346/2004, societăti cooperative, inclusiv societătile cooperative mestesugăresti mixte, persoane fizice autorizate care desfăsoară activităti economice în mod independent, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, precum si asociatii profesionale sau fundatii.

Operatorii interesati sa beneficieze de sprijn trebuie sa se înscrie în program. În anul 2018 minim 100 aplicanti selectati în urma înscrierii în Program vor putea participa gratuit la târg.

 

Din bugetul alocat desfăsurării activitătilor specifice Programului se pot suporta următoarele: publicitate tv si radio, editare de brosuri, editare de materiale de promovare si prezentare, editare/multiplicare de materiale pentru conferinte, seminare, mese rotunde, workshopuri si prezentări, închiriere spatii, utilităti, amenajare standuri si spaţii de conferinte, achizitie sau închiriere mijloace fixe si/sau obiecte de inventar necesare desfăsurării evenimentului, transmitere de invitatii, onorarii traineri, cheltuieli de protocol, cheltuieli aferente deplasării si cazării artizanilor si mestesugarilor, precum si alte cheltuieli necesare organizării manifestărilor din cadrul evenimentului.  

Vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari şi pentru produsele acestora (după caz), precum si cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfăsurării evenimentului. 
Se acordă finantare pentru transportul produselor, în cazul în care acestea necesită un transport separat si nu pot fi transportate în acelaşi mijloc de transport cu beneficiarul. Suma maximă acordată unui beneficiar pentru transport, cumulat, nu va depăşi 2.000 lei. În limita sumei de 2000 lei beneficiarul îşi poate deconta transportul. Cheltuielile privind transportul vor fi decontate în baza documentelor justificative pe care beneficiarul trebuie să le depună în maximum 10 zile lucrătoare de la închiderea târgului. Atentie:  TVA este cheltuială neeligibilă. 

 

Înscrierea în Program si solicitarea acordului de principiu pentru participarea la Târgul national pentru mestesuguri si artizanat 2018 se face completând formularul de înscriere în Program, accesând site-ul: www.aippimm.ro

.

 

Articole similare:
Startup Nation: 10.000 firme inscrise in primele 6 zile de la deschiderea aplicatiei - 02/Jan/2019
ANUNT LANSARE START-UP NATION - 15 iunie 2017 - 07/Jun/2017

Cuvinte cheie: Lansare, Program, mestesuguri, artizanat, 2018

Inscris la categoria: Stiri financiare