revenire la pagina anterioară
Noi modificari ale programului Start-Up Nation România

Noi modificari ale programului Start-Up Nation România

[20/05/2017]

După ce a fost modificat de trei ori programul Start-Up Nation România se modifică din nou. În timp ce unii privesc cu neîncredere noile modificări deoarece conduc inevitabil la o amânare a termenului de lansare a programului, multi se bucură deoarece schimbările anuntate permit accesul unui număr mai mare de persoane la acest program si simplifică anumite aspecte legate de elaborarea Planului de Afaceri. 

 

În cadrul întâlnirii de promovare a programului organizate de Minsterul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat la Facultatea de Drept, pe 18 mai, Secretarul de stat Ilan Laufer a anuntat că si cei cu PFA (Persoană Fizică Autorizată), CMI (Cabinet Medical Individual), II (Intreprindere Individuală) si IF (Intreprindere Familială) vor fi eligibili pentru programul Start-Up Nation cu o firmă nou-înfiintată. Acestia vor putea aplica cu acelasi cod CAEN pe care activează în acest moment.

 

Cu prilejul acestei intâlniri a fost prezentat si noul plan de afaceri pentru Start-Up Nation România.
Planul de afaceri a fost simplificat fată de varianta publicată la începutul lunii mai. A fost eliminată cerinta de specificare exactă a spatiului ce urmează să fie închiriat (valoarea chiriei, adresa exactă etc.) si au mai fost aduse câteva mici clarificari.
Impactul eliminării obligativitătii existentei unui contract de inchiriere pentru spatiul în care se va desfăsura activitatea este mare pentru beneficiari, deoarece astfel acestia nu vor mai fi obligati să încheie contracte de închiriere inainte de depunerea proiectului si implicit nu vor mai fi obligati să cheltuie bani inutil până la data semnării contractului de finantare.

 

Se pare că si modul de aplicare a schemei de minimis va fi modificat, ceea mai importantă fiind aceea că în calcularea ponderii echipamentelor tehnologice si software-urilor în totalul valorii planului de afaceri vor fi incluse si echipamentele încadrate în categoria obiectelor de inventar. Astfel beneficiarii care investesc in dispozitive si unelte de valoare mai mică de 2500 lei vor putea si ei să obtină cele 10 puncte acordate dacă echipamentele și software-urile reprezintă cel puțin 50% din valoarea totală a cheltuielilor.

O altă modifcicare va fi aceea legată de caracterul inovator al proiectului. Beneficiarii vor putea obtine cele 5 puncte aferente acestui criteriu dacă vor reusi să demonstreze că 25% din echipamentele tehnologice și software-urile achizitionate vor îngloba tehnologii inovative, nu mai vechi de 3 ani. Îndeplinirea acestui criteriu se va demonstra printr-un certificat eliberat de către producător/distribuitor ce va fi depus la prima cerere de rambursare/plată.

Beneficiarii programului li se va deconta participarea la cursuri de perfecționare în limita a 3.000 lei, eliminându-se restrictionarea efectuării doar a cursurilor de dezvoltare a abilităților antreprenoriale.

 

Lansarea apelului de proiecte Start-up Nation este programată pentru începutul lunii iunie, urmând ca primele contracte de finantare să fie semnate în luna august 2017.


UPDATE: noua versiune a normelor de aplicare, publicata pe 22 Mai 2017, este disponibila aici 
http://www.bestprofit.ro/Norme-program-Start-Up-Nation-Romania---actualizate-pe-22-mai-2017_23-05-2017

Articole similare:
Finantari nerambursabile în 2018 pentru startup-uri din domeniul medical - 14/May/2018
S-a publicat lista intermediara a aplicantilor admisi la finantare prin Programul de Comert si Servicii - 25/Oct/2017
Lansare Program “Comert si Servicii” 2017 - 08/Aug/2017
Statul va oferi granturi de pana la 200.000 lei pentru pornirea unei afaceri - 28/Jan/2017
S-a lansat Programul “Diaspora Start-up”, dedicat romanilor plecati in strainatate - 12/Oct/2016
40.000 euro pentru finantarea initiativelor antreprenoriale - 07/Sep/2016
In luna august se lanseaza oficial programele de finantare ”SRL-D” si “START” - 09/Aug/2016
Se lanseaza programul de finantare dedicat activitătilor de comercializare a produselor si serviciilor de piată - 08/Jul/2016
Se lanseaza schema de ajutoare de stat pentru companiile care creaza locuri de munca - 29/Apr/2016
Contributia proprie a beneficiarului va deveni probabil un criteriu semnificativ de departajare a cererilor de finantare - 14/Mar/2016
A aparut noul ghid privind finantarea nerambursabila a microintreprinderilor cu sume de pana la 200.000 Euro - 25/Feb/2016

Cuvinte cheie: modificari, start, up, nation, romania, finantare

Inscris la categoria: Ultimele noutăți