revenire la pagina anterioară
FNGCIMM a simplificat procedurile de acordare a garantiilor pentru solicitantii din cadrul programului Start-Up Nation

FNGCIMM a simplificat procedurile de acordare a garantiilor pentru solicitantii din cadrul programului Start-Up Nation

[04/12/2017]

Cei care au optat în cadrul programului Start-Up Nation pentru mecanismul de finantare a investitiilor de tip “credit-punte” s-au trezit în imposibilitatea de a demara afacerea datorită întârzierilor în acordarea creditului. Desi băncile selectate răspund de acordarea creditului, totusi în acest caz se pare “vinovatul” pentru întâzieri este Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

Multe cereri ale beneficiarilor programului Start-Up Nation depuse în luna ocombrie nu erau finalizate la finalul lunii noiembrie din cauza reactiei întârziate a FNGCIMM.

 

Pe data de 27 noiembrie 2017 FNGCIMM a publicat pe site-ul său un comunicat prin care anuntă că va simplifica procedurile de acordare a garantiilor pentru solicitantii din cadrul programului Start-Up Nation.

Consiliul de Administratie al FNGCIMM a aprobat crearea unui mecanism aplicabil exclusiv garantiilor necontragarantate acordate in cadrul Programului Start-Up Nation.

Ca urmare, începând cu data de 28.11.2017, pentru solicitarile de garanții pentru care nu se solicită contragarantarea, Certificatul de Atestare Fiscală va trebui să fie în termenul de valabilitate la data aprobării finanțării de către bancă. 

În acest fel, expirarea Certificatului de Atestare Fiscală pe parcursul procesului de analiză nu mai constituie un motiv de respingere a dosarelor solicitanților. 

Măsura are în vedere optimizarea fluxului de garantare a proiectelor.

 

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii SA - IFN (FNGCIMM SA - IFN) a fost înfiintat în decembrie 2001.

FNGCIMM SA - IFN facilitează accesul la finanţări prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

Ca societate pe acţiuni, având drept unic acţionar statul român, reprezentat prin Ministerul Finantelor Publice, FNGCIMM SA - IFN este un instrument al Guvernului României pentru implementarea politicilor sale de sprijinire a dezvoltării acestui sector ce constituie o prioritate a politicii economice şi sociale a Guvernului României.

Articole similare:
Startup Nation: 10.000 firme inscrise in primele 6 zile de la deschiderea aplicatiei - 02/Jan/2019

Cuvinte cheie: FNGCIMM, garantii, finantare, Startup, Nation

Inscris la categoria: Stiri financiare