revenire la pagina anterioară
Startup Nation: 10.000 firme inscrise in primele 6 zile de la deschiderea aplicatiei

Startup Nation: 10.000 firme inscrise in primele 6 zile de la deschiderea aplicatiei

[02/01/2019]

Înscrieri record în programul Startup Nation: pe data de 01.01.2019, ora 20, 59 a fost înregistrat proiectul cu numarul 10.000 !

Este extrem de bine pentru autorităti, deoarece vor putea sa declare si anul acesta că Startup Nation este un program de succes, care sprijină dezvoltarea antreprenoriatului si crează locuri de muncă, dar în acelasi timp tinde să devina o “piatră de moară” pentru cei care îsi doresc să demareze o afacere cu bani de la stat.

 

Anul trecut marea majoritate a celor care au obtinut finantarea si-au luat angajamentul de a crea 2 locuri de muncă permanente. Anul acesta, tinând cont de faptul că aplicatia va rămâne deschisă până pe 19 februarie, în mod sigur numărul de proiecte depuse va fi mult mai mare decât anul trecut. Probabil se va ajunge la 30.000 proiecte depuse.

Cei care si-au depus deja proiectele si care si-au asumat crearea a doar 2 locuri de muncă, începând din 2 ianuarie se uită la lista cu înscrieri, si pe zi ce trece văd cum le scad sansele de a obtine finantarea mult visată. Cei care acum depun proiecte plusează la numărul de locuri de muncă create. Marea problemă este că dacă îti asumi 3 locuri de muncă sau chiar mai mult, costurile cu forta de muncă pe 2 ani (în cazul în care angajatii sunt plătiti cu salariul minim) sunt de 306.288 RON, adică cu 53% decât finantarea primită !

În aceste conditii trebuie să îti gândesti foarte bine afacerea, deoarece conform procedurilor, dacă nu mentii locurile de muncă va trebui să returnezi toată rambursarea primită.

 

Incepe să devină tot mai importantă idea de proiect si sustenabilitatea reală a afacerii, iar cum marea majoritatea a firmelor care acordă consultantă pentru Startup Nation doar scriu proiecte, fără a face nici un calcul de rentabilitate, toate aceste calcule vor trebui făcute de antreprenor. Din păcate 90% din cei care scriu proiecte sunt interesati de comisionul de succes, fără să îi mai intereseze dacă afacerea este viabilă.

De aceea cei care vor depuse proiecte de acum încolo trebuie să se gândească foarte bine atunci când consultantii care le scriu proiectele le propun depunerea unui proiect prin care îsi asumă 3 sau 4 locuri de muncă noi !

.

 

by: New Novotek SRL

.

Articole similare:
Lansare Program national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului - 2018 - 12/Jul/2018
FNGCIMM a simplificat procedurile de acordare a garantiilor pentru solicitantii din cadrul programului Start-Up Nation - 04/Dec/2017

Cuvinte cheie: SUN, 2018, inscrieri, 10000, finantare

Inscris la categoria: Ultimele noutăți