revenire la pagina anterioară
Intreprinzatorii se pot inscrie la cursuri antreprenoriale gratuite dezvoltate de Universitatea Harvard in colaborare cu MSI

Intreprinzatorii se pot inscrie la cursuri antreprenoriale gratuite dezvoltate de Universitatea Harvard in colaborare cu MSI

[20/10/2015]

Incepând cu data de 19 octombrie 2015 pe site-ul Directiei Politici Antreprenoriale si Implementare Programe pentru IMM este activa aplicatia de înscriere în cadrul Programului UNCTAD/EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltarii întreprinderilor mici si mijlocii 2015.
EMPRETEC este un program integrat de pregatire, care ofera întreprinzatorilor instruire si asistenta tehnica, precum si un cadru institutional pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale si cresterea competitivitatii pe piata locala si internationala a întreprinderilor mici si mijlocii, desfasurat sub egida Conferintei Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD - Geneva), fiind operational în 32 de tari. România este prima tara din Europa în care se implementeaza acest Program.  

Prin Program se finanteaza organizarea a 8 workshop-uri de pregatire antreprenoriala UNCTAD/EMPRETEC pentru sprijinirea dezvoltarii întreprinderilor mici si mijlocii în domenii de interes pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale, în scopul dobândirii cunostintelor teoretice si cu aplicabilitate practica, necesare începerii si dezvoltarii unei afaceri.
Numarul maxim de beneficiari este de 30 participanti/workshop. 
 
Pot beneficia de prevederile Programului EMPRETEC persoanele fizice care îndeplinesc cumulativ, la data depunerii formularului de înscriere în program, urmatoarele criterii de eligibilitate:
a) sunt cetateni români;
b) au studii medii sau superioare definitivate cu diploma de Bacalaureat/Licenta sau adeverinta care sa ateste finalizarea studiilor;
c) se înscriu la activitatile prevazute în Program, prin completarea formularului de înscriere.
În cadrul aceluiasi workshop nu pot participa rude de gradul I, rude de gradul II si sot/sotie. 
 
Prin Program, se asigura participarea gratuita la workshop-urile de pregatire antreprenoriala UNCTAD/EMPRETEC pentru aplicantii selectati în urma înscrierii în program.
Produsul de baza oferit participantilor la Program este atelierul de lucru pentru dezvoltarea competentelor personale antreprenoriale dezvoltat de Universitatea Harvard împreuna cu Management Systems International si McBeer & Co, care se va desfasura pe parcursul a 9 zile calendaristice.
În vederea implementarii Programului, serviciile de instruire specifice Programului vor fi efectuate de traineri nationali certificati si în curs de certificare de catre UNCTAD Geneva.  
 
Documentatia programului EMPRETEC se poate consulta si descarca la adresa:

Înscrierea în program se face on-line pe site-ul www.aippimm.ro . 

Pentru participarea la program fiecare solicitant trebuie sa completeze si sa transmita on-line formularul de înscriere (anexa 1 din documentatie), începând cu ora 10.00 a primei zile de înscriere (luni, 19 octombrie 2015), Ultima zi de înscriere poate fi diferita pentru fiecare Oficiu, în functie de data organizarii evenimentului. 

Pentru workshop-urile organizate în cadrul Programului, selectia participantilor se va face în ordinea înscrierii în program, dupa cum urmeaza : 

  • Etapa I -  verificarea conditiilor de eligibilitate, de catre OTIMMC ;
  • Etapa II - interviu organizat de catre traineri certificati UNCTAD.

Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2015 este de 1.000.000 lei, repartizat în mod egal fiecarui O.T.I.M.M.C., pentru organizarea celor 8 workshop-uri EMPRETEC si pentru acoperirea cheluielilor aferente participantilor. 
Perioadele estimate, precum si locatiile propuse pentru organizarea celor opt workshop-uri vor fi anuntate pe site-ul www.aippimm.ro

 



Cuvinte cheie: cursuri, antreprenoriat, gratuite

Inscris la categoria: Ultimele noutăți