revenire la pagina anterioară
5 idei de afaceri pentru Start-up Nation Romania

5 idei de afaceri pentru Start-up Nation Romania

Guvernul se pregateste sa lanseze programul Strat-up Nation Romania, prin care va acorda persoanelor interesate sa demareze o afacere 200.000 RON nerambursabili (aproximativ 44.000 EURO). Suma nu este foarte mare, dar mult mai generoasa decat vechiul program de finantare dedicat start-upurilor (programul SRL-D).
Daca pentru unii destinatia celor 44.000 EURO este foarte clara, foarte multi se întreaba ce afacere ar putea demara cu o astfel de suma.
Vom încerca mai departe sa va oferim câteva idei privind domeniile spre care v-ati putea orienta pentru a demara o afacere cu cei 44.000 Euro pe care îi puteti primi de la Guvern.

 

Centru After School
Mai ales în marile orase centrele After School s-au transformat în adevarate afaceri de succes. Inceputul însa nu este deloc simplu mai ales ca trebuie sa gasesti un spatiu adecvat pentru desfasurarea activitatii, iar asta costa destul de mult. Un spatiu modern si proaspat renovat, optim pentru acest gen de activitati, trece cu usurinta de 1.000 EURO pe luna.
Prin programul Strat-up Nation România nu este eligibila achizitia de spatii, dar în schimb este eligibila dotarea acestuia si ceea ce este mai important sunt eligibile chiriile. Intr-o astfel de afacere primul an, pâna cand îti strangi un numar suficient de copii este extrem de greu, iar prin program poti obtine banii care sa te ajute sa acoperi cheltuielile cu chiria din acest an.

 

Studio foto-video
Chiar daca mai nou aproape toata lumea are un telefon mobil cu care poate face poze de calitate studiourile care ofera servicii foto-video au înflorit în ultima vreme. Asta fiindca mai nou la orice eveniment (botez, nunta, zi onomastica, etc.) din ce în ce mai multi oameni vor sa aiba poze si filmari facute de profesionisti, sau mai nou filmari facute cu drone. Si fiindca pretentiile clientilor au crescut nu mai poti deschide un studio foto-video doar cu un aparat foto profesional si o camera video. Daca vrei sa dotezi un astfel de studio programul Strat-up Nation România poate fi solutia ideala, deoarece iti permite sa achizitionezi atât aparatele cu care realizezi înregistrarile foto-video, cât si echipamentele si software-ul cu care procesezi imaginile.

 

Fast-food
Desi în ultimii ani se vorbeste tot mai mult de mâncarea santoasa cu totii observam ca fast-foodurile sunt la fel de pline ca si înainte. Lumea e mereu în criza de timp, iar în astfel de momente nu se mai gândeste ce e sanatos ci cât de rapid poate sa-si astâmpere foamea. Daca gasesti locatia potrivita un fast-food poate deveni o mica afacere de succes si de aceea, desi e o idee de afaceri care pare perimata, nu e de neglijat. Pentru cei care se gândesc la o astfel de afacere, finantarea nerambursabila oferita prin Strat-up Nation Romania ar putea fi perfecta, deoarece dotarea unui fast-food de mici dimensiuni te costa undeva intre 20-30.000 EURO. Diferenta de bani (pâna la 44.000 euro) poate fi folosita pentru plata chiriei.

 

Realizare site-uri si portaluri web
In ziua de azi în afaceri se spune ca “daca nu existi pe internet înseamna ca nu existi”. Afirmatia este în mare masura adevarata, dar cu toate acestea înca exista mii de companii care nu au un site. Daca te mai gândesti si la faptul ca anual în România se înregistreaza aproape 100.000 firme noi îti dai seama ca potentialul de dezvoltare în acest domeniu de activitate este imens. Este foarte adevarat ca si concurenta este puternica, dar exista înca destul loc pe piata pentru cei dornici de munca, care au idei creative.
Prin programul Strat-up Nation Romania îti poti achizitiona calculatoare, servere, scanere si alte echipamente de birotica si îti poti achizitiona mobilierul necesar dotarii biroului.
Atentie însa, bunurile pe care le prevedeti în planul de afaceri trebuie sa fie amortizabile (trebuie sa aiba o valoare fara TVA mai mare de 2500 lei).

 

Birou de proiectare
Teoretic expertii din anumite domenii ar putea demara o afacere doar cu un laptop si cu o mica imprimanta. Daca nu vrei sa ramâi la stadiul de “mic proiectant” trebuie sa te gândesti la un birou dotat cu computer, plotere de mari dimensiuni, copiator, si mai ales software-uri specializate. Unele programe ajung sa coste câteva mii de euro si daca la acestea mai adaugi si licentele clasice de Office si Adobe, la 3 posturi de lucru ajungi cu usurinta la 10.000 Euro. Cu diferenta pâna la 44.000 Euro poti sa cumperi calculatoare, imprimante, plotere, mobile si sa îti platesti chiria pentru 1 an.

 

Trebuie însa sa va gânditi foarte bine înainte de a accesa programul si a cheltui banii, caci trebuie sa mentineti locurile de munca pe care vi le asumati prin Planul de Afaceri pentru 3 ani. Primul an va fi probabil mai simplu, fiindca veti beneficia de fonduri nerambursabile care va vor acoperi o buna parte din cheltuieli, dar în urmatorii 2 ani va trebui sa va asigurati ca puteti plati salariile din veniturile pe care le obtineti. Planul de Afaceri trebuie facut cu maxima seriozitate ! 

 

New Novotek SRL

 

Vezi oferta elaborare proiect