revenire la pagina anterioară
Ce sanse de reusita are ideea ta de afaceri?

Ce sanse de reusita are ideea ta de afaceri?

 

Te-ai gândit să îti investesti economiile într-o afacere sau plănuiesti să soliciti o finantare nerambursabilă pentru un start-up? 

E foarte bine că te gândesti la propria afacere, căci o afacere de succes îti poate aduce:
 

 √  bani 

 √  independentă 

 √  bucuria de a face ceea ce îti place 

 √  program de lucru flexibil 

 √  recunoastere 

 

Primul pas este să găsesti o idee de afaceri bună! Dacă ai găsit o idee interesantă, sau chiar mai multe, gândindu-te mai atent, vei constata că în fată ai multe necunoscute, si nu e deloc simplu să îti dai seama dacă ideea ta de afaceri te poate conduce la prosperitate. Cu cât te gândesti mai mult apar mai multe semne de întrebare:

 ·   e bună ideea mea?

 ·   voi avea clienti?

 ·   cât voi câstiga?

 ·   cât trebuie să investesc?

 ·   de unde iau banii ?

 ·   la ce riscuri mă expun ?

 ·   e o afacere de viitor?

 ·   mai bine să mă gândesc la altceva?

 

Dacă vrei să te lansezi într-o afacere profitabilă, mai ales când ai putini bani la dispozitie pentru a demara afacerea, si nu îti permiti să faci experimente, e preferabil să nu pleci la drum „la plesneală”, ci să faci o analiză serioasă a sanselor tale de reusită.

Cu alte cuvinte, trebuie să îti evaluezi ideea de afacere !

 

Nu există o retetă garantată pentru a porni o afacere de succes, dar în schimb, dacă analizezi cu atentie ideile pe care le ai, vei constata că unele au sanse mari de reusită, în timp ce altele sunt sortite esecului, chiar de la început.

Acum ai sansa de a învăta care sunt pasii minimi pe care trebuie să îi parcurgi pentru a întelege mai bine care sunt sansele ca idea ta de afaceri să se transforme într-o afacere de succes.


Stiai că dintre cei care demarează o afacere doar 10% „supravietuiesc” după primul an, în timp ce 90% renuntă?

 

Sunt numeroase cauze care conduc la esec, dar prima cauză este alegerea unei idei de afaceri nepotrivite. O idee de afaceri poate să fie absurdă si imposibil de pus în practică pentru orice antreprenor, sau nepotrivită pentru o anumită persoană, dar potrivită pentru altii. Trebuie să alegi ideea potrivită pentru tine. Alegerea nu este însă simplă!

Multi dintre cei care si-au investit economiile într-o afacere regretă că s-au pripit si nu au analizat cu mai multă seriozitate sansele de reusită. Dar si o parte dintre cei care au câstigat o finantare nerambursabilă prin programul Start-Up Nation fac acum pasi înapoi si încearcă să îsi vândă afacerile pe olx. Trebuie evitată o astfel de situatie, mai ales că în luna mai parlamentul a votat o lege care modifică programul Start-Up Nation România (editia 2020), iar una din principalele modificări constă în faptul că în perioada contractuală de implementare şi monitorizare beneficiarii nu pot înstrăina părtile sociale ale societătii.

 

Anul acesta s-a lansat si primul curs online care te învată cum să evaluezi o idee de afaceri. Este un curs scurt, de 2 zile, cu un puternic caracter practic, dezvoltat de o echipă de consultanti de afaceri care au început să lucreze în domeniul finantării startup-urilor încă din 1998 (HG 788 din 1998) si apoi în programe precum Start-up Nation România si Start-up Plus.

 

Cursul a o componentă teoretică în care sunt prezentate aspecte de bază pentru un start-up, precum definirea produsului/serviciul, identificarea pietei, analiza oportunitătii, resurse necesare precum si alte aspecte pe care le veti descoperi la curs. Pe lângă cazurile practice ce sunt prezentate pe parcursul modului teoretic, cursul are si un al doilea modul practic în care se face analiza diferitelor idei de afaceri. Cursantii pot să propună pe moment idei de afacere pentru a fi analizate.

 

In contextul actual, în care cei care doresc să obtină o finantare nerambursabilă  trebuie să asigure o cotă de cofinantare si nu au voie timp de 3 ani să înstrăineze firma, alegerea unei idei de afaceri protrivite devine extrem de importantă!

 

Mai multe informatii despre conditiile de participare la acest curs găsiti la adresa: https://e-calificare.ro/ce-sanse-de-reusita-are-ideea-ta-de-afaceri-Online-3505

Pe pagina de prezentare a cursului veti găsi si formularul de înscriere la curs.

 

Cursul de desfăsoară online, pe ZOM. Pentru a putea participa la training cei care nu au instalat aplicația ZOOM pot sa o downloadeze accesând linkulhttps://zoom.us/download

 

.