revenire la pagina anterioară
Start-Up Nation: Idei de afaceri cu sanse de succes in 2019

Start-Up Nation: Idei de afaceri cu sanse de succes in 2019

Sesiunea de înscriere în programul Start-Up Nation 2018-2019 mai are mai putin de 30 de zile calendaristice pana la închidere si deja numărul proiectelor înscrise pe site-ul agentiei pentru IMM-uri este extrem de mare. Ca atare, sansele de reușita scad pentru cei care propun afaceri prin care creează mai putin de 5 locuri de munca.

Dar a dezvolta o afacere prin care să creezi 4 sau 5 locuri de muncă pe care să le mentii încă 3 ani după finalizarea proiectului nu este deloc simplu, mai ales cu un sprijin financiar de doar 200.000 RON.

Pentru cei care se întreabă ce afacere ar putea porni cu acesta sumă, afacere care să genereze suficienti bani pentru a mentine locurile de muncă pe o perioadă de 1 + 3 ani, le putem indica câteva tipuri de afaceri care au nevoie de 4-5 angajati pentru a functiona si care, dacă sunt bine conduse, pot deveni afaceri de succes.

 

Fast food: cu o locatie bine aleasa o astfel de afacere are mereu sanse de reusita. Evident, ea trebuie sa fie amplasata intr-un vad comercial foarte bun, iar daca e cu adevărat un vad comercial bun asta înseamnă ca unitatea trebuie sa fie deschisa minim 12 ore/zi si 7 zile din 7. Ținând cont de legislația muncii, de liberele ce trebuie acordate pentru munca suplimentara sau munca un weekend, de zilele libere si de perioadele de concedii, un mic fast food, care are si 5-6 mese pentru servit trebuie sa aibă minim 2 bucătari/barmani si minim 3 chelneri. Practic va exista doar cate un bucătar si un chelner pe schimb, dar necesarul de personal este mai mare din cauza timpilor legali de repaus ce trebuie acordati si a numărului de zile de concediu/an.

Pentru a reusi antreprenorul trebuie sa identifice un vad comercial foarte bun, la o chirie rezonabilă.

 

Cofetărie: daca în perioada 2000-2010 multe cofetarii s-au închis, acum aceste businessuri încep sa renască. Nivelul de trai a crescut fata de acei ani iar cei care ies la o plimbare în oras vor diversitate când e vorba de „ceva de mâncat”. Ca si in cazul unui fast-food pentru ca o astfel de afacere să fie rentabilă ea trebuie să fie amplasata într-un vad comercial foarte bun si trebuie să functioneze 12 ore pe zi, 7 zile pe săptămâna. Pentru a supravetui o mica cofetărie trebuie să aibă cu ceva mai multe mese decât un fast-food, dar structura de personal minima este similară cu a unui mic fast-food: 2 vânzători/preparatori si minim 3 chelneri (2 persoana / schimb).

 

Frizerie: sunt afaceri care renasc in ultimii ani. Vedem in aproape toate orasele din Romania cu peste 50.000 locuitori apar noi frizerii, care mereu sunt pline. Asa ca mai este loc pe piața.

Pentru a fi profitabilă acesta trebuie să aibă minim 3 posturi de lucru, iar asta înseamnă minim 3 locuri de munca daca frizeria functioneaaza doar 8 ore/zi. Daca numărul de ore de functionare creste, evident va creste si numărul de angajati. Daca mai adăugam si managerul, care în cazul unei mici frizerii se va ocupa si de aprovizionare, marketing, banca, autorizatii si alte activitati administrative se ajunge la 5 locuri de munca.

Pentru ca o astfel de mică afacere sa aibă succes esential este profesionalismul angajatilor. Clientii sunt tot mai pretentiosi si vor tunsori speciale, iar dacă nu reusesti să le oferi asta frizeria va fi mai mult goală.

 

Mic atelier de croitorie: iar când vorbim de o astfel de afacere nu ne referim la clasica afacere de lucru în lohn, ci un atelier care lucrează haine la comanda, pentru persoane cu venituri ridicate. O astfel de afacere are însă sanse doar în orasele ceva mai mari si atunci când cel care conduce afacerea stie cu adevărat sa creeze haine deosebite si nu este doar un simplu croitor.

 

Fiecare din afacerile mai sus prezentate are nevoie de investitii suplimentare fata de cele ce pot fi decontate prin programul Start-Up Nation. Prin aceste program te poti dota cu echipamentele necesare, cu mobilier si echipamente IT, dar in fiecare din afacerile mai sus prezentate amenajarea spatiului in care se oferă serviciilor este foarte importanta, si în principiu aceasta trebuie făcută din resurse proprii.

 

Succes

 

By: New Novotek