revenire la pagina anterioară
Pseudoconsultantii îi induc iar în eroare pe cei care asteapta Start-Up Nation 2020

Pseudoconsultantii îi induc iar în eroare pe cei care asteapta Start-Up Nation 2020

Foarte multi antreprenori asteaptă cu nerăbdare lansarea editiei din 2020 a programului Startup Nation (SUN 2020). Asta cu atât mai mult cu cât s-a anuntat că se renuntă a aberatia de anul trecut, când principalul criteriu de departajare a fost numărul de locuri de muncă nou create, si ca atare pe listele de câstigători s-au regăsit doar naivii care au crezut că e o afacere bună să iei o finantare de doar 200.000 RON si să îti asumi să creezi si să mentii încă 3 ani după terminarea proiectului 5 locuri de muncă. Acum marea majoritate a acestora încearcă cu disperare să îsi vândă afacerile pe olx, la alti naivi. 

Pseudoconsultantii care anul trecut i-au împins spre dezastru pe antreprenorii naivi dau anul acesta o nouă lovitură. Profitând un program de finantare a startup-urilor care dezvoltă tehnologii cu efecte benefice pentru mediu, pentru care termenul limită de înscriere în program este 1 martie 2020, le spun tuturor celor interesati de Startup Nation să se grăbească dacă vor să mai prindă editia din SUN 2020. Acestia profită de faptul ca titlul anumitor articole din presă (ca de exemplu “Fonduri pentru firme 2020: Înscrieri online, 10.000-50.000 Euro pentru startup-uri românesti”) nu sunt bineîntelese de antreprenorii care nu au mai avut tangente cu finantările nerambursabile, antreprenorii confundând programul pentru startupuri pe teme de mediu (EIT Climate-KIC Accelerator) cu Startup Nation.

Din păcate cei naivi se trezesc că au aruncat 1800-2000 RON pe o documentatie ce nu poate fi folosită deoarece cele 2 programe sunt complet diferite, iar pentru Start-Up Nation 2020 deocamdată Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, nu a publicat nici măcar vesiunea consultativă a ghidului de finantare.

 

Pe data de 19 februarie Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, a publicat versiunile consultative doar pentru ”Programul national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului 2020” si ”Programul national multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici si mijlocii 2020”, dar despre SUN 2020 deocamdată nu a apărut nimic.

Reamintim celor interesati să urmărească site-ul www.imm.gov.ro  pentru a afla când se va lansa editia din 2020 a programului Start-Up Nation 2020.

 

Cei care răspândesc astfel de stiri si solicită si avansuri antreprenorilor sunt fie niste persoane care “peste noapte” au devenit consultanti dar nu au nicio legatură cu consultanta de afaceri, fie persoane ale căror fapte ar putea fi catalogate ca si escrocherii. 

In concluzie: luati în considerare doar informatiile publicate pe site-urile oficiale, iar înainte de a plăti cuiva un avans verificati pe www.imm.gov.ro dacă ceea ce vi se spune este adevărat !