revenire la pagina anterioară
Primul pas catre „Innotech Student”

Primul pas catre „Innotech Student”

In cursul acestui an, prin intermediul Programului Operational Capital Uman 2014-2020  se va lansa linia de finantare „Innotech Student”.

Prin finantările ce vor fi acordate „Innotech Student” îsi propune creșterea numărului absolventilor de învătământ tertiar universitar si non universitar care îsi găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activităti de învătare la un potential loc de muncă / cercetare/ inovare, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si domeniile de specializare inteligentă conform SNCD. 

Pentru pornirea unei afaceri în sectoarele economice mai sus mentionate se vor acorda finantări nerambursabile de până la 100.000 EURO, finantări ce intră sub incidenta legislatiei privind ajutoarele de minimis. 

Cuantumul maxim al ajutorului de minimis pentru fiecare întreprindere sprijinită, în parte, este stabilit proportional cu numărul de locuri de muncă create, după cum urmează:
 Ajutor de minimis mai mic sau egal cu 40.000 de euro – minim 2 locuri de muncă create;
 Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 40.000 de euro dar mai mică sau egală cu 60.000 de euro – minim 3 locuri de muncă create;
 Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 60.000 de euro dar mai mică sau egală cu 80.000 de euro – minim 4 locuri de muncă create;
 Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 80.000 de euro dar mai mică sau egală cu 100.000 de euro – minim 5 locuri de muncă create.

 

Finantările se acordă în urma participării la un concurs de Planuri de Afaceri. La acest concurs se vor putea înscrie:
Studenti (ISCED 5-7) – înmatriculaţi cel putin în anul 2 de studii de licentă.
Doctoranzi în ciclul de studii universitare de doctorat (studenti doctoranzi)
Cursanti (ISCED 4, nivel de calificare 5, înmatriculati în colegiile organizate la nivelul institutiilor de învătământ superior) – înmatriculați cel putin anul 2 de studii.

 

Inainte însă de acest concurs de Planuri de Afaceri cei interesati să obtină finanţarea pentru un Start-Up vor participa gratuit la un curs de antreprenoriat, cu o durată de 40 de ore, unde vor avea posibilitatea să înveţe notiunile de bază necesare unui antreprenor şi cum să îsi pregătească Planul de Afaceri cu care vor participa la concurs.
Mai departe, pentru a maximiza sansele de succes a afacerilor finanţate, persoanele ale căror Planuri de Afaceri vor fi selectate spre a fi finantaţe vor beneficia de un program de mentorat, furnizat de consultanţi de afaceri experimentaţi.

 

Asociaţia ASSOC doreste să vină în întâmpinarea celor interesati ca la finalul studiilor universitare, sau chiar în ultimii ani de studiu, să demareze o afacere, si pregăteste un proiect dedicat celor din regiunea de Nord Vest. Proiectul va fi implementat în Cluj-Napoca, dar nu vor există restrictii în înscrierea unor studenti din alte orase ale regiunii de Nord-Vest.
ASSOC are o bogată experientă în finantarea Startup-urilor, în ultimii ani implementând proiecte cu finantare europeană precum: „Șansa ta pentru o afacere de succes!”, ”Afacerea ta, Șansa ta! – idei de afaceri în Regiunea Vest”, „CHEUD – Servicii integrate pentru o viață demnă” si “Integrarea – soluție a modernizării comunității”, proiecte prin care peste 150 de firme au primit finantări cuprinse între 25.000 EURO si 40.000 EURO.

Pentru a  lansa acest nou proiect în Cluj, Asociatia ASSOC vă invită să participati la un sondaj în urma căruia să se identifice domeniile în care cei din învătământul universitar sunt interesati să demareze o afacere.
Sondajul va contribui la conceperea unui proiect care să se muleze pe nevoile celor care doresc să demareze o afacere. In plus, cei care vor completa acest chestionar vor fi primii invitati la cursurile gratuite de antreprenoriat precum si la concursul de Planuri de Afaceri. 

 

Chestionarul este disponibil la adresa:
 

 

 

De retinut: de multe ori cei care urmează o facultate se gândesc că ar fi bine ca la finalizarea studiilor să se angajeze si apoi, după câtiva ani de experienta practică, să se lanseze în afaceri. Nu e nimic gresit în asta, iar cei care gândesc asa vor putea doar să participe la cursurile gratuite de antreprenoriat pentru a se pregăti pentru o lansare în afaceri în viitor. Cei care în schimb au deja o idee despre businessul care doresc să îl facă vor avea sansa ca în cca. 6 luni de la lansarea proiectului să obtină finantarea nerambursabilă necesară pentru a-si transforma visul în realitate.

 

Vă multumim pentru timpul alocat pentru completarea chestionarului.